Copilul Natural

         
         Am cunoscut recent un om autentic care a constituit inspirație pentru acest articol. Acest om mi-a adus în prim plan Copilul Natural, un construct ce provine din Analiza Tranzacțională.
         Cum este Copilul Natural? Este el însuși, se bucură de toate lucrurile din viața sa, le ia așa cum vin, se minunează și le descoperă pe toate.
         Este creativ, inocent și vede partea bună din oameni. Aș spune că e optimist și pur, plin de compasiune pentru toate ființele de pe Pământ. Râde, dansează, cântă, e în contact cu propriul corp și nu îi e teamă să se apropie de alții, să caute, să primească și să ofere mângâieri, îmbrățișări și pupici.
         Copilul Natural spune povești atât de minunate, toată lumea este atrasă de energia sa minunată pentru că acest copil oglindește toată iubirea sănătoasă din noi. Copilul Natural aduce oamenii împreună pentru că iubirea unește, există o nevoie a noastră de a ne conecta și de a avea relații autentice, bazate pe dragoste.
         Oamenii își doresc să fie în preajma Copilului Natural pentru că asta îi face să râdă, optimismul și veselia sunt contagioase. Nu ai cum să fii trist în preajma unui astfel de Copil, decât dacă nu îl vezi.
         Dorința Copilului este de a fii fericit și de a vedea oamenii fericiți. Acesta există în fiecare dintre noi, apărând în copilărie; la unii oameni s-a menținut activ și în contact cu Adultul din prezent iar la alții a rămas în stare latentă, așteptând ziua când va fi văzut, când îi vor fi îndeplinite nevoile și când va aduce bucurie.
         De ce la unii oameni Copilul Natural a rămas undeva în fundal, fără a avea posibilitatea de a-și manfesta calitățile? Poate că acei oameni au considerat că „nu mai e cazul să fii copil”, „trebuie să mă maturizez”, „acum sunt adult și am responsabilități” etc. Copilul a auzit că nu-și mai are rostul, că nu servește obiectivelor Adultului și că ar fi bine să-și ia jucăriile și să se închidă în camera lui. Poate că acel Copil e negat și reprimat și poți să-ți dai seama dacă îți reprimi Copilul prin proiecțiile tale. S-a întâmplat vreodată să-ți displacă atunci când o persoană se comportă copilărește? Ți-ai înfrânat vreodată dorințele copilărești? Acum poți să-ți dai seama conștient dacă fugi de Copilul din tine.
         Dacă ți-aș spune că toți oamenii se comportă de-a lungul zilei și vieții ca niște copii? Avem comportamente, atitudini și simțim la fel ca în copilărie. Ne jucăm sub o formă sau alta  pe PC, telefon, tabletă, râdem cu colegii, facem glume, ne alintăm, ne strâmbăm și câte și mai câte.

         Copilul Natural are nevoie să fie recunoscut, văzut, să îi fie îndeplinite nevoile pentru a aduce iubirea de sine în viața ta. Tu când vrei să deschizi ușa de la camera Copilului tău Natural și să te joci cu el?

*Sursa foto: http://tugta.com/remember-still-waiting-lets-go-get/ 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce-am mai râs! - William Saroyan

Vulner-abilitatea